Maxista valio ja syksyn kuulumisia

Blogin päivittäminen on jäänyt syksyn kiireissä tekemättä.Koiraharrastus on keskittynyt pitkälle arkielämän pyörittämiseen, lenkkeilyyn ja kotihommiin. Kävimme elokuussa erikoisnäyttelyssä, jossa kaikki mukana olleet koirat: Max, Fiia ja Alva palkittiin SA:lla. Susadaneista Veera ja Mila saivat EH:t. 

Violalle odotimme pentuja tälle syksyä, mutta valitettavasti menetimme pennut. Viola itse on onneksi kunnossa, sehän on tärkeintä. 

Syksyn aikana on terveystutkittu E-pennuista Milla(S.Ex Tempore) ja hienot tulokset Milla sai: lonkat B/B, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0, silmät täysin terveet. Kiitos paljon Millan omistajille tutkimusten teettämisestä ja onnea terveestä koirasta! Sijoituskoiristamme Hupi(S.Heather Feather)kävi terveystarkastuksissa hienoilla tuloksilla: A/A-lonkat, 0/0 kyynärät, 0/0 polvet, selässä LTV1 VA0, sydän terve. Kiitokset sijoitushaltija Saaralle hyvästä yhteistyöstä! Hupille olen uroksen jo valinnut, mutta annetaan neitin kasvaa ensin rauhassa aikuiseksi ennen pentuhommiin alkamista. Mahdolliset tulevat äitikoirat Pepi ja Hippu ovat käyneet uusintasilmätarkistuksissa: molemmilla täysin terveet silmät, juoksuja odotellessa! 

Kävimme lokakuun lopussa Seinäjoen kansainvälisessä näyttelyssä, jossa päälle 70 shelttiä arvosteli ruotsalainen Joakim Olsson. Max voitti avoimen luokan ja sai SA:n. Paras uros sijoitusta ei pikkupoika tällä kertaa saanut, mutta kaikkien sijoittuneiden ollessa Suomen muotovalioita jo valmiiksi, serti jaettiin muiden SA:n saaneiden urosten kesken. Tuomari valitsi niistä parhaaksi meidän Maxin ja näin Maxista tuli ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssä FI MVA. Maxilla on Ruotsista myös kaksi sertiä, joten voimme anoa tämän FI MVA tittelin myötä pojalle myös SE MVA tittelin. Tässä Tiina Karjalaisen ottamat kuvat
Maxista Seinäjoen kehässä. 

 
Seinäjoella esiintyi myös Alva, vaikka se olikin pudottanut karvansa kotiin ennen näyttelyä. Alva oli hienosti PN2 ja sai vara-cacibin. Varsin onnistunut reissu siis. =)

Tälle vuotta meillä on edessä vielä isäinpäivänä Jyväskylän näyttely ja Max ja Lilli pääsevät voittajanäyttelyihin seniorikasvattajan kanssa. Siinäpä sitä onkin taas kilometrejä riittämiin tälle vuotta. 

Suurena haaveena meillä on saada lähikuukausina useampi merle-trikki-pentue aikaiseksi. Pennuista on ollut paljon kysyntää, mutta emme voi luvata mitään etukäteen. Päivitän tänne blogiin heti, kun suunnitelmat etenevät. =)