Siirry pääsisältöön

Tarjolla jalostukseen

Tarjolla jalostukseen 

Seuraavat urokset ovat tarjolla jalostukseen sopiville nartuille. Kyselyt voi lähettää susadansheltit@gmail.com osoitteeseen. Kerrothan viestissäsi lyhyesti nartusta, jolle olet urosta kysymässä sekä ajatuksistasi yhdistelmän suhteen: mitä haet urokselta ja pentueelta. Toma on lähellä ihannekokoa oleva uros, joka on tasapainoisesti rakentunut. Sillä on leikkisä, ystävällinen ja itsenäinen luonne. Toma on superahne ja helposti koulutettava. Toma nauttii taistelusta. Se harrastaa rallytokoa ja näyttelyitä. Tomalta puuttuu takimmaiset pienet poskihampaat alhaalta. 
Vili on 35 cm korkea pikkumies, joka tietää, mitä haluaa. Vili tuo mielipiteensä äänekkäästi esiin ja luulee olevansa koostaan huolimatta big boss in the house. Vililtä puutuu yksi välihammas. 


C.I.B. Fi & Se & Lt Mva Susadan Fedya "Max" Max on 35 cm korkea pallohullu poika. Max on luonteeltaan hyvin avoin ja ihmisrakas. saatavana harkitusti jalostukseen sopiville nartuille. Sillä on valkotekijä.

 Heppu on lähellä ihannekokoa oleva blue merle uros. Se on varsin hyvin rakentunut ja sen ulkomuodollisia vahvuuksia ovat hyvä eturinta ja puhdas kiilamainen pää. Heppua voi kysyä jalostukseen sopiville nartuille meidän kauttamme. Hepun omistaa Niina Kantola.


 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asiaa sappirakon mukoseelesta

Tärkeää asiaa sapesta kasvatinomistajille ja muillekin! Luethan ajatuksella.    Shelttiä on pidetty vuosikymmenet perusterveenä rotuna, jonka keskimääräinen elinikä on pitkälle toistakymmentä vuotta. Nyt viime vuosina on havahduttu kuitenkin siihen, että rodun mainetta perusterveenä pitkäikäisenä koirana uhkaa sairaus nimeltä sappirakon mukoseele(mucocele). Mukoseeleen on sairastunut viime vuosina suuri määrä shelttejä ja kirjallisuudessa shetlanninlammaskoira mainitaan tyypillisenä mukoseeleen sairastuvana rot una. Sairaudessa koiran sappeen kertyy tiivistynyttä sappinestettä ja/tai limaista sappieritettä, mikä voi johtaa sappiteiden tukkeutumiseen tai jopa sappirakon repeytymiseen. Oireet ovat usein epämääräisiä: - Oksentelua - Ripulointia - “Tyhjän mahan oksentelua, yökkimistä” - Väsyneisyys - Syömättömyys - Lisääntynyt juominen - Lisääntynyt virtsaaminen - Närästys (voi ilmetä huulten toistuvana lipomisena, maiskutteluna, pintojen nuolemisena jne.) - Tai k

Sheltin turkinhoidosta

Facebookin shelttiryhmä on taas joka keväiseen tapaan täynnä keskusteluja sheltin turkin hoidosta. Ajattelin kirjoittaa muutaman sanan näin kasvattajan näkökulmasta asiasta, joka tuntuu herättävän tunteita uskomattoman paljon.  Tässä Max, 2-vuotias uros, jonka turkki pysyy kunnossa kohtalaisen pienellä vaivalla. Shetlanninlammaskoira on rotumääritelmän mukaan "pieni, pitkäkarvainen, erittäin kaunis paimenkoira, joka ei saa olla kömpelö eikä karkea". Näillä sanoilla alkaa meidän rodun kasvattajien "aapinen". Rotumääritelmän mukaan sheltti on pitkäkarvainen koira ja se tulee jokaisen shelttiä harkitsevan ymmärtää. Rotumääritelmä kuvaa sheltin turkkia seuraavasti: "Karva: Kaksinkertainen karvapeite; peitinkarva pitkää, laadultaan karheaa ja suoraa, pohjavilla lyhyttä, pehmeää ja tiivistä. Kaulus erittäin runsas, eturaajat runsashapsuiset. Takaraajoissa karva runsasta kintereiden yläpuolella, alapuolella melko lyhyttä. Päässä karva lyhyttä. Karvapeittee

Kuulumisia

 Nyt on kaikki Q pennut kuvattu. Suuret kiitokset omistajille ja jättisuuret onnittelut tuloksista! ❤ Susadan Quantum "Toivo":lla on A/A lonkat, 0/0 kyynärät, 0/0 polvet, selkä priimaa ja silmät terveet paria ripseä lukuunottamatta (eivät ole oireilleet). Myös Toivon sappi oli tsekattu kuvien yhteydessä ja priimaa sekin! 🤩  Oulun KV ja Nord näyttelyissä Susadanit pärjäsivät hienosti. Lauantaina Tomasta tuli suomen muotovalio ja Toma tunnetaan jatkossa FI MVA Susadan Pax:na. <3 Ylva oli lauantaina toiseksi paras narttu. Kasvattajaryhmämme palkittiin KP:lla. Sunnuntaina Toma ja Ylva loistivat kehässä myös ollen ROP ja VSP. Kasvattajaryhmämme oli ROP.  Tässä Sara Hevosmaan ottamia kuvia lauantailta: