Siirry pääsisältöön

Hyvää uutta vuotta 2016!


Vaikka kuvankäsittely ei ole koskaan kuulunut vahvuusalueisiimme ja joudumme tyytymään internetin ilmaisohjelmilla tehtyihin kortteihin, niin tästä kortista tuli aika hieno. Eikä vähiten siitä syystä, että käytin kuvana ensimmäistä koneeltani löytämää kelvollista otosta, Maxhan se siinä komeilee. :) Ajatus on kuitenkin tärkein ja toivotammekin oikein hyvää uutta vuotta kaikille blogimme lukijoille. Tuokoon se mukanaan paljon iloa ja onnea ja voimaa jaksaa niiden huonojen päivien ja aikojen läpi! 

Vuoden vaihtuessa meillä on useana vuonna ollut tapana muistella kulunutta vuotta ja miettiä vähän suunnitelmia tulevalle vuodelle. Niin nytkin. 

Vuosi 2015 on ollut meidän juhlavuosi. Aloitimme vuoden juhlimalla Vuolasvirtapalkintoa. Se on meille suuri palkinto tehdystä työtä ja osoitus siitä, että jotakin olemme tehneet oikein. Jatkamme siis valitsemallamme tiellä ja toki pyrimme jatkuvasti kehittymään ja oppimaan uutta. Koirankasvattaminen on siitä koukuttava laji, ettei tässä koskaan tule valmiiksi ja sillä hetkellä, kun luulet tietäväsi jotain, huomaat, ettet tiedäkään yhtään mitään.

Tänä vuonna tuli kulueeksi 15 vuotta siitä, kun ensimmäinen shetlanninlammaskoirapentue syntyi Susadan-nimelle. Paljon on mahtunut noihin vuosiin, iloa ja surua. Rekisteröitäväksi on päätynyt yhteensä 31 pentuetta ja 108 pentua! Niiden lisäksi on tietenkin useampi epäonnistunut pentue ja suunnitelma. 

Iloa ovat tuoneet myös ihanat kasvatinomistajat. Te olette ihan huipputyyppejä. Kasvatinomistajien tyytyväisyys koiriinsa on kyllä paras palkinto kasvatustyöstä. Se, että kovalla työllä kasvatetut pennut tuovat suurta iloa uusissa kodeissa, on jotain sanoinkuvaamattoman hienoa. Kiitos, että pidätte kasvateistamme niin hyvää huolta ja kiitos, kun jaksatte olla aika ajoin yhteydessä ja kertoa, miten teillä menee. 

Vuosi on ollut varsin tapahtumarikas, kaksi uutta pentuettakin on maailmalla. Pentueiden osalta tämä vuosi oli teemaltaan "värivuosi". Saimme pitkästä aikaa soopelipentuja ja ensimmäistä kertaa mustavalkoisia, peräti kaksin kappalein. Onnea G- ja H-pentujen elontielle, pysykää terveinä ja olkaa reippaita uusissa kodeissanne! 

Uudelle vuodelle meillä on suunnitelmia valmiina kahden pentueen verran. Ainakin Susadan I-pentue toteutunee, Alva on isosti kantavana. Violasta emme vielä ole aivan varmoja. Näihin pentuihin on ladattu paljon toiveita ja uskoa tulevaan. Toivottavasti saamme terveet, elinvoimaiset pennut ja tehtyä monta ihmistä onnelliseksi uuden perheenjäsenen myötä. <3 


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sheltin turkinhoidosta

Facebookin shelttiryhmä on taas joka keväiseen tapaan täynnä keskusteluja sheltin turkin hoidosta. Ajattelin kirjoittaa muutaman sanan näin kasvattajan näkökulmasta asiasta, joka tuntuu herättävän tunteita uskomattoman paljon.  Tässä Max, 2-vuotias uros, jonka turkki pysyy kunnossa kohtalaisen pienellä vaivalla. Shetlanninlammaskoira on rotumääritelmän mukaan "pieni, pitkäkarvainen, erittäin kaunis paimenkoira, joka ei saa olla kömpelö eikä karkea". Näillä sanoilla alkaa meidän rodun kasvattajien "aapinen". Rotumääritelmän mukaan sheltti on pitkäkarvainen koira ja se tulee jokaisen shelttiä harkitsevan ymmärtää. Rotumääritelmä kuvaa sheltin turkkia seuraavasti: "Karva: Kaksinkertainen karvapeite; peitinkarva pitkää, laadultaan karheaa ja suoraa, pohjavilla lyhyttä, pehmeää ja tiivistä. Kaulus erittäin runsas, eturaajat runsashapsuiset. Takaraajoissa karva runsasta kintereiden yläpuolella, alapuolella melko lyhyttä. Päässä karva lyhyttä. Karvapeittee

Asiaa sappirakon mukoseelesta

Tärkeää asiaa sapesta kasvatinomistajille ja muillekin! Luethan ajatuksella.    Shelttiä on pidetty vuosikymmenet perusterveenä rotuna, jonka keskimääräinen elinikä on pitkälle toistakymmentä vuotta. Nyt viime vuosina on havahduttu kuitenkin siihen, että rodun mainetta perusterveenä pitkäikäisenä koirana uhkaa sairaus nimeltä sappirakon mukoseele(mucocele). Mukoseeleen on sairastunut viime vuosina suuri määrä shelttejä ja kirjallisuudessa shetlanninlammaskoira mainitaan tyypillisenä mukoseeleen sairastuvana rot una. Sairaudessa koiran sappeen kertyy tiivistynyttä sappinestettä ja/tai limaista sappieritettä, mikä voi johtaa sappiteiden tukkeutumiseen tai jopa sappirakon repeytymiseen. Oireet ovat usein epämääräisiä: - Oksentelua - Ripulointia - “Tyhjän mahan oksentelua, yökkimistä” - Väsyneisyys - Syömättömyys - Lisääntynyt juominen - Lisääntynyt virtsaaminen - Närästys (voi ilmetä huulten toistuvana lipomisena, maiskutteluna, pintojen nuolemisena jne.) - Tai k

Meillä on pentuja ❤️

 3.6.2022 syntyi Susadan V2-pentue, kun Kaja synnytti tricolour pojan, kaksi soopelipoikaa ja tricolourtytön. Synnytys meni hienosti ja kaikki 5 voivat hyvin. Toivotaan, että vahva elämänlanka kantaa kaikilla. ❤️ Pentueen emä on Danan tyttö Kaja (Primemind Diotima), jolla on todella hyvä hermorakenne. Kaja on energinen ja aika säpäkkä narttu, yksi parasluonteisimmista jalostusnartuistamme. Valitsin sille uroksen, joka on avoin, tasapainoinen ja itsevarma koira. Santeri (Ch Gwenda Easy Lover) on myös jättänyt hyvää luonnetta jälkeläisilleen. Terveyden suhteen tässä yhdistelmässä ei ole tietoisesti kerrattu samoja riskejä ja yhdistelmän sukusiitosprosentti on alhainen . Molemmat vanhemmat ovat luonnollisesti itse perusterveitä koiria. Kajalla kuuluu lievä sivuääni, mutta sydän on ultrattu terveeksi (näin toimimme aina, jos sivuäänilöydöksiä on). Molemmat vanhemmat ovat kivasti rakentuneita ja toivon pentujen perivän terveen, paimenkoiran anatomian vanhemmiltaan. Innolla odotan, millaisia