Siirry pääsisältöön

Näyttelykuulumisia

Näyttelykausi on käynnistynyt ja Susadanitkin ovat käyneet muutamia kertoja näyttelyissä toukokuussa. Oulun Nord näyttelyssä äitienpäivänä 13.5.2018 sheltit arvosteli Anita Al-Bachy ja Ylva nappasi itselleen päivän kauneimman sheltin palkintosijan. Kerttu Luostarinen kuvasi shelttejä kehässä, kiitos kuvista. =) Laitan muutaman tähän näytille. 

 Kuvassa vas. paras uros "Luca" ja Ylva. 

 Ch Susadan Wannabee "Piku" oli rotunsa paras veteraani ja nousi isossa kehässä lukuisten veteraanien joukosta BIS4-sijalle. Onnea Pikun omistaja Henna ja taustajoukot! 

 Merleistä koostunut kasvattajaryhmämme jäi äitienpäivänä toiselle sijalle, mutta palkittin kunniapalkinolla. =) 

 Susadan Kiss Kiss "Iiris" oli PN3 ja sai vara-sertin. 

Seuraavana viikonloppuna oli Oulaisissa ryhmänäyttely, jossa tuomarina oli Jouko Leiviskä. Niin vain kävi, että neljännen kerran peräkkäin tänä vuonna sain esittää kehässä ROP-sheltin. Susadan Louis oli ROP ja sai toisen sertinsä. Viola oli 2.paras narttu ja rotunsa paras veteraani ja vielä hienosti suuresta veteraanijoukosta päivän 2. kaunein veteraani! Susadan Iona "Kira" oli 4. paras narttu ja sai vara-sertin. =) Iiris oli junioriluokassa ERI2 SA:lla. Kasvattajaryhmämme koostui kahdesta trikistä ja kahdesta merlestä ja yllätykseksemme palkittiin ROP-kasvattajana ja vielä isossa kehässä saatiin sijoitus usean ryhmän joukosta: BIS4-kasvattaja. 


Rovaniemen ryhmänäyttelyssä Jari Partanen arvosteli sheltit 26.5.2018. Susadan Louis oli paras uros ja sai kolmannen sertinsä. =) Louis on vasta 10 kk ikäinen ja saanut jo 3 sertiä. Hieno alku näyttelyuralle, koirakin on kyllä hieno, lienee kaunein kasvattamamme koira tähän mennessä..Iiris sai tuttuun tapaan ERI2+ SA- tuloksen ja jää kasvattamaan turkkiaan. 

Susadan Louis "Louis" 10kk. 

Kesän aikana käymme ehkä muutamissa näyttelyissä, mutta toivottavasti meillä olisi pentuja hoidettavana heinäkuussa. =) 

Lopuksi haluan kirjoittaa vielä muutaman sanan pennunostajille. Sheltinpennut ovat todella kysyttyjä ja kaikenlaisista yhdistelmistä ja lähtökohdista syntyvät pennut menevät kaupaksi todella nopeasti. Tämä on tuonut ikäviä sivuvaikutuksia pentukauppaan. Korviimme on kantautunut, että pentuja myydään kovaan hintaan ja sen lisäksi kauppaehtoihin asetetaan kohtuuttomia vaatimuksia. Meillä ei ole pentuja kotia vailla, mutta pentukaupassa meillä on ollut aina tapana noudattaa kennelliiton ohjeita ja pyrimme toimimaan avoimesti ja reilusti pennunostajia kohtaan. Pyydämme pennusta kohtuullisen hinnan, jotta saamme kuluja katettua, mutta emme ylihinnoittele pentujamme, emmekä aseta vastikkeettomia lisävaatimuksia. Sijoittaessamme pentuja käytämme kennelliiton sopimusta ja sijoitusmaksu on aina maksimissaan puolet pennun hinnasta, joka palautetaan kokonaisuudessaan, kun narttu on tehnyt YHDEN pentueen. Valitettavasti kaikki kasvattajat eivät toimi kennelliiton ohjeiden mukaisesti ja aina löytyy ihmisiä, jotka suostuvat pentukuumeessaan kohtuuttomiin vaatimuksiin saadakseen pennun. Pentuhankintaa suunnittelevat: käykää tutustumassa kennelliiton sivuilla kauppakirjaan etukäteen ja sijoitussopimukseen, mikäli harkitsette sijoituskoiraa.

Mukavaa kesää kaikille blogimme lukijoille! =)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sheltin turkinhoidosta

Facebookin shelttiryhmä on taas joka keväiseen tapaan täynnä keskusteluja sheltin turkin hoidosta. Ajattelin kirjoittaa muutaman sanan näin kasvattajan näkökulmasta asiasta, joka tuntuu herättävän tunteita uskomattoman paljon.  Tässä Max, 2-vuotias uros, jonka turkki pysyy kunnossa kohtalaisen pienellä vaivalla. Shetlanninlammaskoira on rotumääritelmän mukaan "pieni, pitkäkarvainen, erittäin kaunis paimenkoira, joka ei saa olla kömpelö eikä karkea". Näillä sanoilla alkaa meidän rodun kasvattajien "aapinen". Rotumääritelmän mukaan sheltti on pitkäkarvainen koira ja se tulee jokaisen shelttiä harkitsevan ymmärtää. Rotumääritelmä kuvaa sheltin turkkia seuraavasti: "Karva: Kaksinkertainen karvapeite; peitinkarva pitkää, laadultaan karheaa ja suoraa, pohjavilla lyhyttä, pehmeää ja tiivistä. Kaulus erittäin runsas, eturaajat runsashapsuiset. Takaraajoissa karva runsasta kintereiden yläpuolella, alapuolella melko lyhyttä. Päässä karva lyhyttä. Karvapeittee

Asiaa sappirakon mukoseelesta

Tärkeää asiaa sapesta kasvatinomistajille ja muillekin! Luethan ajatuksella.    Shelttiä on pidetty vuosikymmenet perusterveenä rotuna, jonka keskimääräinen elinikä on pitkälle toistakymmentä vuotta. Nyt viime vuosina on havahduttu kuitenkin siihen, että rodun mainetta perusterveenä pitkäikäisenä koirana uhkaa sairaus nimeltä sappirakon mukoseele(mucocele). Mukoseeleen on sairastunut viime vuosina suuri määrä shelttejä ja kirjallisuudessa shetlanninlammaskoira mainitaan tyypillisenä mukoseeleen sairastuvana rot una. Sairaudessa koiran sappeen kertyy tiivistynyttä sappinestettä ja/tai limaista sappieritettä, mikä voi johtaa sappiteiden tukkeutumiseen tai jopa sappirakon repeytymiseen. Oireet ovat usein epämääräisiä: - Oksentelua - Ripulointia - “Tyhjän mahan oksentelua, yökkimistä” - Väsyneisyys - Syömättömyys - Lisääntynyt juominen - Lisääntynyt virtsaaminen - Närästys (voi ilmetä huulten toistuvana lipomisena, maiskutteluna, pintojen nuolemisena jne.) - Tai k

Meillä on pentuja ❤️

 3.6.2022 syntyi Susadan V2-pentue, kun Kaja synnytti tricolour pojan, kaksi soopelipoikaa ja tricolourtytön. Synnytys meni hienosti ja kaikki 5 voivat hyvin. Toivotaan, että vahva elämänlanka kantaa kaikilla. ❤️ Pentueen emä on Danan tyttö Kaja (Primemind Diotima), jolla on todella hyvä hermorakenne. Kaja on energinen ja aika säpäkkä narttu, yksi parasluonteisimmista jalostusnartuistamme. Valitsin sille uroksen, joka on avoin, tasapainoinen ja itsevarma koira. Santeri (Ch Gwenda Easy Lover) on myös jättänyt hyvää luonnetta jälkeläisilleen. Terveyden suhteen tässä yhdistelmässä ei ole tietoisesti kerrattu samoja riskejä ja yhdistelmän sukusiitosprosentti on alhainen . Molemmat vanhemmat ovat luonnollisesti itse perusterveitä koiria. Kajalla kuuluu lievä sivuääni, mutta sydän on ultrattu terveeksi (näin toimimme aina, jos sivuäänilöydöksiä on). Molemmat vanhemmat ovat kivasti rakentuneita ja toivon pentujen perivän terveen, paimenkoiran anatomian vanhemmiltaan. Innolla odotan, millaisia