Siirry pääsisältöön

Vuoden sheltti 2021

 

Fi Mva Susadan Pax "Toma" on vuoden shelttiuros 2021! 

Toman kanssa viime vuoden tavoitteena oli saada valionarvoon oikeuttava viimeinen serti ja sen Toma nappasi vuoden toisessa näyttelyssä Oulun KV:ssa, josta kylkiäisenä tuli myös ensimmäinen Cacib ja VSP-sijoitus. Kävimme yhteensä seitsemässä näyttelyssä vuonna 2021 ja jokaisessa Toma sijoittui PU-luokassa. Toma sai täsmälleen samat pisteet narttujen voittajan kanssa, mutta sääntöjen mukaan Toma kruunataan voittajaksi. Kun otetaan huonoin ja toiseksi huonoin tulos pois viidestä mukaan laskettavasta tuloksesta, Tomalle jää enemmän pisteitä. Toma saavutti siis jo 2-vuotiaana vuoden sheltti-titteliin oikeuttavat pisteet! 


Vuoden shelttinarttu asuu myöskin samassa osoitteessa, C.I.B. Fi & Se & Ru Mva HeJW-11 JV-11 V-15 HeVW-21 HeW-21 Susadan Ylva voitti Vuoden Sheltti-narttujen kilpailun ylivoimaisesti tasapistein Toman kanssa. Ylva kilpaili veteraaniluokassa viime vuoden  kunniakkaassa 10-vuoden iässä ja Ylva palkittiinkin myös Vuoden 2021 veteraaninarttuna! Eikä tässä vielä kaikki...Susadan-kennel palkittiin vuoden kasvattajana! Vuoden kasvattaja-palkinnon saavutimme jo viidettä kertaa. Se ei olisi ollut mahdollista ilman meidän huikeaa porukkaa. Kiitos ihanat kasvatinomistajat ja kaverit, joiden kanssa ollaan tehty hienoja reissuja! Reissujen ulkopuolella ollaan ahkeroitu kukin tahoillamme taustatyötä, jota jokainen näyttelymenestys vaatii. Olette ilmoittaneet kasvattejamme näyttelyihin ja olleet valmiita esittämään kasvatteja kasvattajaluokissa. Olette toimineet apukäsinä ja hypänneet handleriksi kehään, kun yllättäen on tullut menestystä enemmän kuin odotettiin. Ollaan itketty ja naurettu yhdessä. Näyttelyharrastus on ollut monelle meistä tärkeä henkireikä, josta ollaan ammennettu voimaa arkeen. Pidetään tämä yhdessä tekemisen reimu. Saavutettiin näin huikeat tulokset hyvällä energialla, oman koiran kanssa yhteistyöstä nauttien, joten jatketaan samaan malliin! Keskitytään omaan tekemiseen ja iloitaan jokaisesta mahdollisuudesta käydä kehissä omien koirien kanssa. Moni teistä on itsekin kasvattajia tai kasvatustyötä aloittelevia. Toivottavasti osaamme antaa vastalahjaksi teille eväitä tulevaan. Niin, että jonakin päivänä juhlimme teidän Vuoden Kasvattaja-saavutuksia! <3 Aivan pian päästään jo toivon mukaan korkkaamaan uusi näyttelykausi. Muutamia näyttelyitä olemme suunnitelleet keväälle ja kesällä varmaankin käymme myös joitakin reissuja. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asiaa sappirakon mukoseelesta

Tärkeää asiaa sapesta kasvatinomistajille ja muillekin! Luethan ajatuksella.    Shelttiä on pidetty vuosikymmenet perusterveenä rotuna, jonka keskimääräinen elinikä on pitkälle toistakymmentä vuotta. Nyt viime vuosina on havahduttu kuitenkin siihen, että rodun mainetta perusterveenä pitkäikäisenä koirana uhkaa sairaus nimeltä sappirakon mukoseele(mucocele). Mukoseeleen on sairastunut viime vuosina suuri määrä shelttejä ja kirjallisuudessa shetlanninlammaskoira mainitaan tyypillisenä mukoseeleen sairastuvana rot una. Sairaudessa koiran sappeen kertyy tiivistynyttä sappinestettä ja/tai limaista sappieritettä, mikä voi johtaa sappiteiden tukkeutumiseen tai jopa sappirakon repeytymiseen. Oireet ovat usein epämääräisiä: - Oksentelua - Ripulointia - “Tyhjän mahan oksentelua, yökkimistä” - Väsyneisyys - Syömättömyys - Lisääntynyt juominen - Lisääntynyt virtsaaminen - Närästys (voi ilmetä huulten toistuvana lipomisena, maiskutteluna, pintojen nuolemisena jne.) - Tai k

Sheltin turkinhoidosta

Facebookin shelttiryhmä on taas joka keväiseen tapaan täynnä keskusteluja sheltin turkin hoidosta. Ajattelin kirjoittaa muutaman sanan näin kasvattajan näkökulmasta asiasta, joka tuntuu herättävän tunteita uskomattoman paljon.  Tässä Max, 2-vuotias uros, jonka turkki pysyy kunnossa kohtalaisen pienellä vaivalla. Shetlanninlammaskoira on rotumääritelmän mukaan "pieni, pitkäkarvainen, erittäin kaunis paimenkoira, joka ei saa olla kömpelö eikä karkea". Näillä sanoilla alkaa meidän rodun kasvattajien "aapinen". Rotumääritelmän mukaan sheltti on pitkäkarvainen koira ja se tulee jokaisen shelttiä harkitsevan ymmärtää. Rotumääritelmä kuvaa sheltin turkkia seuraavasti: "Karva: Kaksinkertainen karvapeite; peitinkarva pitkää, laadultaan karheaa ja suoraa, pohjavilla lyhyttä, pehmeää ja tiivistä. Kaulus erittäin runsas, eturaajat runsashapsuiset. Takaraajoissa karva runsasta kintereiden yläpuolella, alapuolella melko lyhyttä. Päässä karva lyhyttä. Karvapeittee

Kuulumisia

 Nyt on kaikki Q pennut kuvattu. Suuret kiitokset omistajille ja jättisuuret onnittelut tuloksista! ❤ Susadan Quantum "Toivo":lla on A/A lonkat, 0/0 kyynärät, 0/0 polvet, selkä priimaa ja silmät terveet paria ripseä lukuunottamatta (eivät ole oireilleet). Myös Toivon sappi oli tsekattu kuvien yhteydessä ja priimaa sekin! 🤩  Oulun KV ja Nord näyttelyissä Susadanit pärjäsivät hienosti. Lauantaina Tomasta tuli suomen muotovalio ja Toma tunnetaan jatkossa FI MVA Susadan Pax:na. <3 Ylva oli lauantaina toiseksi paras narttu. Kasvattajaryhmämme palkittiin KP:lla. Sunnuntaina Toma ja Ylva loistivat kehässä myös ollen ROP ja VSP. Kasvattajaryhmämme oli ROP.  Tässä Sara Hevosmaan ottamia kuvia lauantailta: