Näyttelykuulumisia

Näyttelykausi on käynnistynyt ja Susadanitkin ovat käyneet muutamia kertoja näyttelyissä toukokuussa. Oulun Nord näyttelyssä äitienpäivänä 13.5.2018 sheltit arvosteli Anita Al-Bachy ja Ylva nappasi itselleen päivän kauneimman sheltin palkintosijan. Kerttu Luostarinen kuvasi shelttejä kehässä, kiitos kuvista. =) Laitan muutaman tähän näytille. 

 Kuvassa vas. paras uros "Luca" ja Ylva. 

 Ch Susadan Wannabee "Piku" oli rotunsa paras veteraani ja nousi isossa kehässä lukuisten veteraanien joukosta BIS4-sijalle. Onnea Pikun omistaja Henna ja taustajoukot! 

 Merleistä koostunut kasvattajaryhmämme jäi äitienpäivänä toiselle sijalle, mutta palkittin kunniapalkinolla. =) 

 Susadan Kiss Kiss "Iiris" oli PN3 ja sai vara-sertin. 

Seuraavana viikonloppuna oli Oulaisissa ryhmänäyttely, jossa tuomarina oli Jouko Leiviskä. Niin vain kävi, että neljännen kerran peräkkäin tänä vuonna sain esittää kehässä ROP-sheltin. Susadan Louis oli ROP ja sai toisen sertinsä. Viola oli 2.paras narttu ja rotunsa paras veteraani ja vielä hienosti suuresta veteraanijoukosta päivän 2. kaunein veteraani! Susadan Iona "Kira" oli 4. paras narttu ja sai vara-sertin. =) Iiris oli junioriluokassa ERI2 SA:lla. Kasvattajaryhmämme koostui kahdesta trikistä ja kahdesta merlestä ja yllätykseksemme palkittiin ROP-kasvattajana ja vielä isossa kehässä saatiin sijoitus usean ryhmän joukosta: BIS4-kasvattaja. 


Rovaniemen ryhmänäyttelyssä Jari Partanen arvosteli sheltit 26.5.2018. Susadan Louis oli paras uros ja sai kolmannen sertinsä. =) Louis on vasta 10 kk ikäinen ja saanut jo 3 sertiä. Hieno alku näyttelyuralle, koirakin on kyllä hieno, lienee kaunein kasvattamamme koira tähän mennessä..Iiris sai tuttuun tapaan ERI2+ SA- tuloksen ja jää kasvattamaan turkkiaan. 

Susadan Louis "Louis" 10kk. 

Kesän aikana käymme ehkä muutamissa näyttelyissä, mutta toivottavasti meillä olisi pentuja hoidettavana heinäkuussa. =) 

Lopuksi haluan kirjoittaa vielä muutaman sanan pennunostajille. Sheltinpennut ovat todella kysyttyjä ja kaikenlaisista yhdistelmistä ja lähtökohdista syntyvät pennut menevät kaupaksi todella nopeasti. Tämä on tuonut ikäviä sivuvaikutuksia pentukauppaan. Korviimme on kantautunut, että pentuja myydään kovaan hintaan ja sen lisäksi kauppaehtoihin asetetaan kohtuuttomia vaatimuksia. Meillä ei ole pentuja kotia vailla, mutta pentukaupassa meillä on ollut aina tapana noudattaa kennelliiton ohjeita ja pyrimme toimimaan avoimesti ja reilusti pennunostajia kohtaan. Pyydämme pennusta kohtuullisen hinnan, jotta saamme kuluja katettua, mutta emme ylihinnoittele pentujamme, emmekä aseta vastikkeettomia lisävaatimuksia. Sijoittaessamme pentuja käytämme kennelliiton sopimusta ja sijoitusmaksu on aina maksimissaan puolet pennun hinnasta, joka palautetaan kokonaisuudessaan, kun narttu on tehnyt YHDEN pentueen. Valitettavasti kaikki kasvattajat eivät toimi kennelliiton ohjeiden mukaisesti ja aina löytyy ihmisiä, jotka suostuvat pentukuumeessaan kohtuuttomiin vaatimuksiin saadakseen pennun. Pentuhankintaa suunnittelevat: käykää tutustumassa kennelliiton sivuilla kauppakirjaan etukäteen ja sijoitussopimukseen, mikäli harkitsette sijoituskoiraa.

Mukavaa kesää kaikille blogimme lukijoille! =)